A munkatársak legrosszabb típusai

Minden munkahelyen előfordulnak összezörrenések a munkatársak között, amelyeknek különböző okai lehetnek. Van, hogy csak a reggeli kávé hiánya okozza ezeket, de van, hogy egy munkatárs annyira idegesítő és nehezen kezelhető, hogy egyszerűen nem lehet békésen meglenni mellette.

Mostani írásunkban a legidegesítőbb munkatárs-típusokat vesszük górcső alá.

A dicsekvő

A dicsekvők szeretnek a rivaldafényben tündökölni és magukénak tekinteni a kollégájuk által elvégzett munkát. Sokszor ezzel a magtartással a saját hiányosságukat próbálják leplezni, úgy gondolják, ha a saját nevükben más elvégzett munkájával dicsekedhetnek, az leveszi róluk a felelősséget. Annak érdekében, hogy a te sikeresen elvégzett feladatoddal senki ne tudjon ilyen módon visszaélni, ajánlott a felettesed folyamatos tájékoztatása a munkafolyamat állapotáról. Azonban, ha mégis megpróbálják learatni helyetted a babérokat, lépj közbe, és közöld, hogy igenis te is kivetted a részed a munkából.

A pletykafészek

Amennyire csak lehetséges tartsd magas távol az ilyen típusú munkatársaktól. Bármit mondasz ugyanis neki, könnyen lehet, hogy ő azt felhasználja ellened és egy pletykaáradat elindításával szakmai hírneved és karriered is veszélybe kerülhet. Lehetnek azonban olyan helyzetek, amikor muszáj vele szóba állnod, ebben az esetben próbáld a beszélgetést az aktuális munkára terelni.

A főnökösködő

A számtalan rossz tulajdonság közül talán ez a legrosszabb. Egy azonos beosztásban dolgozó főnökösködő kolléga sokak életét megnehezítheti. Nem elég, hogy nem hajlandó meghallgatni az ötleteidet, de gyakran másokat sem kérdez meg a saját elképzelési helyességét illetően. Az említett tulajdonságot több dolog is kiválthatja. Leggyakoribb eset, amikor az illető már hosszabb ideje dolgozik a cégnél és úgy gondolja, bármit megengedhet magának a később érkezőkkel szemben. Másik esete, amikor korábbi sikerei miatt emeli saját magát a munkatársai fölé és egyszerűen lenézi őket.

Senki nem vágyik arra, hogy hasonló tulajdonságokkal rendelkező munkatárssal hozza össze a sors, azonban sajnos ezt előre nem választhatjuk meg. Ügyeljünk arra, hogy a kialakult helyzetet békés módon, veszekedések nélkül kezeljük, és próbáljuk elmagyarázni kollégánknak, hogy amit tesz az nem helyes.

Amennyiben írásunkat hasznosnak találtad, kérjük oszd meg ismerőseiddel is, köszönjük!

Fotó: Pexels.com

  • Share this post

Kapcsolódó tartalom